Andelsorder

Köpa aktier och andelsspara enkelt med Andelsorder

Det ska vara lika enkelt att köpa aktier som att köpa kläder på nätet. Med vår spartjänst Andelsorder blir det precis så. Välj aktier, ange belopp och lägg i köpkorgen. Klart!

För att köpa andelar av aktier behöver du först öppna ett konto hos oss. Det tar bara 3 minuter (och är helt gratis).

Öppna konto

Så här enkelt är det

Minsta belopp att köpa aktier för är 100 kr per aktie (bolag) med Andelsorder. Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fjärdedels aktie i bolaget. Om du väljer att månadsspara i aktien får du nästa månad fler andelar. Detta gör att du för mindre belopp kan sprida dina risker och köpa fler aktier varje månad. Du kan blanda svenska och utländska aktier i din köpkorg och månadsspara i upp till 1000 olika värdepapper. 

Vill du veta mer om hur du kan börja med aktier?

Före och efter kl. 14.00

Köporder som du lägger före kl. 14.00 genomförs samma dag. Lägger du den efter kl. 14.00 genomförs den bankdagen efter.

Köp- och säljkurs

För att allt ska fungera med automatik och kunna vara så enkelt som möjligt måste vi ha en särskild kurssättning för Andelsorder. Vi måste se till att alla kunder som lägger en köporder i en aktie får köpa till samma kurs och detsamma när det gäller försäljning av aktier. Mer om kurssättningen i Andelsorder här.

Köpa aktier - 3 saker att hålla koll på

Återinvesterade utdelningar får din aktieportfölj att växa

Det är inte bara aktievärdet som ökar det totala värdet på din portfölj. Hos oss kan du kan få alla dina aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad. 

Säg att du äger aktien Investor B och får 2 500 kr i utdelning. Den pengen kan du låta oss återinvestera helt gratis i fler Investoraktier. Din aktieportfölj växer av sig självt. En fiffig ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande.