Dividend Champions

Många investerare investerar gärna i bolag som delar med sig av sin årliga vinst till aktieägarna via aktieutdelningar.

Vissa bolag delar inte ut något alls, andra delar ut höga utdelningar enstaka år, medan några aldrig har sänkt sin utdelning och vissa till och med ökar sin utdelning från år till år. I denna sparbox återfinns de sex amerikanska utdelningsaktier som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions. Då vi på Aktieinvest återinvesterar den aktieutdelning du får, utan kostnad, så kommer ditt innehav i denna box växa av bara farten även om du inte fyller på med egna sparpengar. En perfekt grund i en utdelningsportfölj. Bra, va?

Placeringsstrategi: Utdelningsfokus.

Sparboxens innehav:

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen > 

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

Öppna konto

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 2 mars 2017 och 17 april 2020.

Utveckling för Dividend Champions

Dividend Champions inkl. utdelningar +27,89 %

Dividend Champions exkl. utdelningar +19,47 %

DJIA +15,42 %

Kriterier: De bolag på de amerikanska börserna som flest år i rad har ökat sin utdelning till aktieägarna. En omvärdering/sortering görs varje år.

Om innehaven ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder. 

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser prissättningen ut när du köper en av sparboxarna >

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 1 april 2020.

Dividend boxen

Vill du börja månadsspara i sparboxen?

Börja månadsspara

Ökad avkastning med återinvesterad aktieutdelning

Läs mer om ränta på ränta-effektens påverkan din avkastning >