Joacims favoritaktier

Joacim Olsson, VD Aktiespararna

Joacim Olsson är vd för Aktiespararna. Om sitt aktiesparande säger Joacim att han har en bas av investmentbolag för att få bra riskspridning. Sedan toppar han med några välskötta utdelningsbolag och kryddar med ett par mindre bolag som uppvisar lönsamhet och tillväxt och är i strukturellt växande branscher.

Joacims aktielista är ett urval av hans sparande och ska inte ses som någon köprekommendation utan enbart som inspiration om bolag som finns att välja till sitt sparande.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
Axfood Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Ett av Nordens största börsnoterade bolag inom dagligvaruhandeln. Axfood bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys och Hemköp.
Axkid Köp Nej Börsorder
Axkid utvecklar, tillverkar och säljer bilbarnstolar inriktade mot den Europeiska marknaden. Axkids bilbarnstolar är framtagna i linje med den skandinaviska filosofin, "bakåtvänt är säkrast".
B3IT Köp Ja Andels- & Börsorder
B3IT Management är ett svenskt konsultbolag inom IT och Management.
H&M Köp Ja Andels- & Börsorder OK
H&M är ett svenskt börsnoterat detaljhandelsföretag i konfektionsbranschen med huvudkontor i Stockholm. Företaget har cirka 4 400 butiker i 64 länder och e-handel i 35 länder.
Industrivärden Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Industrivärden är ett investmentbolag i Norden och bolagets investeringsstrategi är att gå in som långsiktig och aktiv ägare. Investeringar koncentreras till medelstora och stora nordiska börsbolag där ägarandelen ger ett betydande inflytande. Innehav: Sandvik, Handelsbanken, SSAB, SCA, Ericsson, Volvo, Skanska, och ICA.
Investor Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Investor är ett investmentbolag som är storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin.
Kinnevik Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Kinnevik är ett investmentbolag med fokus på att bygga digitala konsumentbolag. Främsta ägare är familjen Stenbeck. Man investerar bl.a. i Zalando, Qliro, Tele2 och en rad andra e-handelsbolag.
Resurs Holding Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Resurs Holding är en finanskoncern som primärt erbjuder kunder lösningar inom konsumentlån, betallösningar och försäkringsprodukter. Utöver erbjuds även fakturabelåning till små- och medelstora bolag, samt inlåningsprodukter
Skanska Köp Ja Andels- & Börsorder OK
Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan.
Svolder Köp Ja Andels- & Börsorder
Svolder är ett investmentbolag som placerar i noterade aktier, främst koncentrerade till svenska små - och medelstora bolag. Visionen är att vara en långsiktig ägare samt skapa en avkastning som gynnar bolagets aktieägare och som överstiger jämförelseindex. Svolder har bland annat andelar i Beijer Alma, Acando, Nolato, Saab och B&B Tools.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum 
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning. 

Står det "Data saknas" finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

 

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.