Pareto, who?

Kanske har ni alla sett vår stora nyhet? Aktieinvest byter ägare från Aktiespararna till Pareto Securities. För oss som jobbar här är detta såklart en stor grej. För dig som kund betyder det faktiskt inte så mycket, förutom att det nu kan bli ännu roligare att vara kund just hos oss. Låt mig reda ut vad som hänt, vad som händer nu och vilka Pareto egentligen är.

Vad har alltså hänt?
Pareto Securities AB köper 100 % av aktierna i Aktieinvest av Aktiespararna. Inga konstigheter egentligen.

Vad innebär det då? Egentligen?
Vi får en ny ägare, men vi kommer att vara ett fristående dotterbolag till Pareto. Alla medarbetare följer med i affären. Det gör även alla våra produkter, tjänster och avtal. Så för dig som kund så lovar vi exakt samma sak som när du blev kund. Däremot så hoppas och tror vi att en ny ambitiös och finansiellt smart ägare kan komma att påverka vårt produktutbud till det bättre. Det känns kul, tycker vi!

Pareto, who?
Vissa kunder har hört av sig och varit oroliga över att de inte känner till Pareto och tror att de är en liten aktör. Dessa kunder kan vi lugna utan problem. Pareto Securities är en av Nordens främsta investmentbanker. De kanske är mindre kända än Carnegie och ABN Ambro men är likvärdiga dessa. Pareto Securities AB, den svenska delen av Pareto är en välrenommerad aktör i finansbranschen. De hette fram till 2014 Öhman Fondkommission som då blev av Pareto Securities AS.

Precis som AS påtalar så är Pareto en norsk företagsgrupp. Förutom aktiehandel (som då ligger inom Pareto Securities) så agerar man även inom olja, shipping, wealth management, fastigheter, bank och försäkring. Gruppen grundades 1986 och ägs av medarbetarna som är närmare 600 personer nu efter förvärvet av Aktieinvest. Förutom kontor i Stockholm och Oslo så finns man även i New York, London, Paris, Singapore, Zürich, Frankfurt, med flera. Det är alltså inget litet företag som vi nu blir del av. Det känns väldigt spännande!

Varför säljer Aktiespararna och vad innebär det för alla medlemmar?
Aktiespararna har alltså ägt oss i 30 år. Man köpte oss från Bonnier från början för att kunna påverka marknaden – pressa courtagen, få aktiehandel mer utspritt bland gemene man och mer digital. Det har man ju verkligen lyckats med. Nu kan man istället minska sin risk i verksamheten och fokusera på sina medlemmar. Man har också enats med Pareto om att ha ett samarbetsavtal även i framtiden. Det gör att alla medlemmar i Aktiespararna och Unga Aktiesparare som också är kunder hos oss på Aktieinvest får medlemsrabatter på sin handel i framtiden, precis som idag.

Vad ska Pareto med Aktieinvest till?
Det som känns extra roligt är att Pareto Securities både i Sverige och i Norge har satsningar på onlinehandel. Dessa är ännu inte så stora utan där kommer vi in med en stor kundstock och massor av digital expertis. Själv ser jag verkligen fram emot att bjuda alla norrmän och svenskar på Paretokontoren in i den digitala världen som vi lever i. Kunddata, IT-utveckling, digital marknadsföring, content marketing, marketing automation, social selling, konvertering, UX, och allt annat som vi lever och andas kommer med andra ord flytta in i Berzelii Park framöver. Spännande tider väntar. Hoppas att du hänger på in i framtiden tillsammans med oss och Pareto – nu gott folk kommer det att hända grejer!

/Therese

Kommentarer

Hej!
Att Pareto: "..agerar (man) även inom olja, ..." är det inget som stör, med tanke på grön energi?

Mvh
Svenanders

Hej Svenanders,
Pareto Group är en stor företagsgrupp med många olika affärsområden och bolag som både verkar inom "äldre" branscher såsom olja och som via andra verksamheter hjälper miljöbolag med kapitalanskaffningar och börsintroduktioner, etc. Vi ser också fram emot att introducera vårt sätt att jobba med hållbarhetsdata, mm inom Pareto. Mvh /Therese

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
6 + 5 =
Lös det här enkla matteproblemet och ange svaret. Till exempel för 1+3, ange 4.

Bloggarkiv

december 2018