We are the world

Vill du investera i flera olika länder utanför Sveriges gränser?

I sparboxen We are the world får du chansen att investera i världens till ytan sett fem största länder. På dessa marknader har vi valt ut de bolag som har högst börsvärde.

Köper du We are the world-boxen får du aktier i Ambev som är en brasiliansk dryckestillverkare, Microsoft som är ett globalt IT-bolag, Royal Bank of Canada som är en kanadensisk bank, Sberbank som är största banken i Ryssland och Östeuropa, samt Alibaba som är ett kinesiskt online-handelsföretag. En rejäl spridning på både marknader och inriktningar med andra ord.

Placeringsstrategi: Investera över hela världen

Sparboxens innehav:

Månadsspara i sparboxen

Logga in på din depå och börja månadsspara i sparboxen > 

Är du inte kund hos oss idag kan du enkelt öppna ett konto nedan.

Sparboxens utveckling

Sparboxens utveckling mellan 2 mars 2017 och 21 mars 2019.

We are the world

We are the world inkl. utdelningar +19,96 %

We are the world exkl. utdelningar +14,47 %

OMXS30GI +9,51 %

OMXS30 +1,55 %

USD/SEK +1,39 %

 

Kriterier: Bolagen med störst börsvärde i världens till ytan fem största länder.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt vår prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via vår spartjänst Andelsorder. Så här ser kurssättningen ut när du köper en av sparboxarna >

 

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 1 april 2020.

We are the world sparbox

Hur utvecklades sparboxen andra året?

Vilka aktier byttes ut vid 2-års revideringen?

Läs Mikaels blogginlägg >

Vill du välja till We are the world till ditt månadssparande?

Logga in & börja spara